Minä

Olen 25-vuotias nuori nainen Satakunnasta, Eurasta. Hevosten kanssa olen touhunnut jo pikkutytöstä asti. Ratsastuksen olen aloittanut ratsastuskoulu Peräkylässä Paneliassa varmaan 11-vuotiaana. Sitä ennen olin satunnaisesti pienempänä käynyt talutusratsastuksessa muutamia kertoja. Kävin alkuun tunneilla noin joka toinen viikko aina kun vierailin isäni luona Kiukaisissa, ja muuten vapaa-aika meni pyörien seudun yksityisillä talleilla hevosia hoitaessa. Muutamana kesänä tuli käytyä leireillä, ja 15-vuotiaana sain ensimmäisen oman ponini Toffeen. Peruskoulun jälkeen aloitin hevoslukion, jonka ansioista pääsimme viikoittain tunnille Huittisiin Tuorille. Lukion aikana kävimme paljon myös erilaisilla kursseilla, leirillä ja pääsin ratsastamaan paljon koulukavereideni ja muiden tuttujeni ja heidän tuttujen hevosilla. Sen jälkeen kun Toffee lopetettiin ja lukio oli osaltani ohitse, jäi ratsastus taka-alalle ja päivät menivät töissä yksityisellä ravitallilla. Ehdin työskennellä kyseisessä paikassa varmaan nelisen vuotta, kunnes päätin aloittaa taas opiskelut. Kun hevostelu jäi myös töiden loputtua pois, aloin miettimään uudelleen hevosen hankintaa. Marlie tuli mukaan kuvioihin kun ostin sen kevättalvella 2014, sekä Rosin hankin sille kaveriksi asuntokuvioiden varmistuttua syksyllä 2017.

Minä ja shettisruuna Ikaros "Iksu" Peräkylän ratsutallilla Paneliassa

Onnekseni meillä on aina ollut kotona eläimiä rotista minisikaan asti ja kaikki siltä väliltä. Oman koiran hankinta on ollut jo pitkään mielessä ja haaveenani olisi tulevaisuudessa päästä kasvattamaan mopseja pienimuotoisesti. Luulen että kissojen, hevosten ja kanien lisäksi meille varmasti tulee muitakin eläimiä jatkossa olemaan.


Tällä hetkellä työskentelen Uudessakaupungissa Valmetilla ja olen viihtynyt siellä jo kohta vuoden. Tällä hetkellä meillä on ihan huippuporukka nykyisellä työpisteellä ja minulla on aivan parhaat työkaverit! Lisäksi viime vuoden lopulla kouluttauduin ripsienpidennysten tekoon. Tällä hetkellä harjoittelen klassisten ripsien tekoa, sekä keväällä käyn vielä volyymiripsien koulutuksen. Minulla on suunnitteilla tulevaan kotiimme oma työtila, jossa entinen asukas on pitänyt hierontavastaanottoa. Lisäksi haluaisin kouluttautua myös kynsien tekoon. Lähellä sydäntäni on siis myös kauneusalaan liittyvät jutut. Koitan herätellä henkiin myös vähän unholaan jäänyttä harrastustani salilla käyntiä, kun saamme kotiin tehtyä oman "kuntosalin".

Minä ja Toffee Viinikkalan tallilla Kiukaisissa


Valokuvaus on myös yksi harrastus johon haluan ja aion jatkossa panostaa. Myin vanhan kamerani ystävälleni, ostin sen tilalle Canon 7D kameran ja nyt siihen olisi seuraavaksi hankintalistalla kunnon putkia. Itseäni kiinnostaa myös matkustus. Tällä hetkellä se taitaa jäädä kuitenkin siihen, että pääsen kerran vuodessa maksimissaan johonkin käymään. Eläimet vievät paljon aikaa ja rahaa, sekä niille on vaikea löytää hoitajaa pitkiksi ajoiksi.
Opiskelin myös rakennusmaalarin ammattia pari vuotta, ja tykkään itse tehdä kaikenlaista kädentyötä. Juurikin maalaaminen, tapetointi ja muu tälläisen askartelu sekä kaikenlaisey DIY -jutut ovat mieleeni. Saa nähdä millainen tulee olemaan ensimmäinen oma koti, kun inspiraatiota alkaa pukkaamaan ja saa vihdoinkin remontoida ja sisustaa vapaasti.

Minä ja Marlie keväällä 2017